Vuodesohva.fi

Vuodesohva netistä? Kyllä onnistuu!

Olet täällä: Tietoa vuodesohvista, divaaneista, laverisängyistä jne.

Divaanisohva

Mikä on divaani? Tähän kysymykseen vastaaminen auttaa ymmärtämään mitä divaanisohvalla tarkoitetaan. Divaani on sohvamainen istuinalusta, jonka nimitys lienee joko turkkilaista tai persialaista alkuperää. Vaikka divaani on Lähi-idästä, se on ollut suosittu sisustuselementti eurooppalaisissa maissa jo 1800-luvun ensimmäisistä vuosikymmenistä lähtien. Divaanilla tarkoitetaan siis pitkänomaista patjaa, jossa voi olla nojaamista varten tyynyjä sivuilla, tai vain toisella sivulla, sekä takana.

Divaanisohva on nykypäivänä monikäyttöinen istuin- ja makuualusta. Siitä on saatavilla erilaisia variaatioita, kuten kulmadivaani, ja tietenkin sängyksi muuntuva versio. Divaanisohvan muuttaminen sängyksi voi yksinkertaisimmillaan tapahtua nakkaamalla tyynyt sivuun. Joissain kulmadivaaneissa on niin paljon pituutta ja leveyttä, että ne käyvät sellaisinaan yöpymistä varten. Toisissa divaaneissa on tyynyt muotoiltu siten, että ne levittämällä voi muodostaa parivuoteen kokoisen pötköttelypaikan.

"Divaanisohva" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Divaanisohva on arvosteltu 2 kertaa.

© 2023 Vuodesohva.fi. Jos huomaat tiedoissa parannettavaa tai päivitettävää, tai haluat muusta syystä ottaa yhteyttä, voit tehdä sen tällä lomakkeella.